maanantai, 23. kesäkuu 2008
Tanskalainen kakku
Ja tässäpä ohjetta:
200g voita/marg.
2kkp (kahvikuppia) sokeria
3 munaa
2dl kermaa
1kkp (1pss) mantelijauhetta
3kkp vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se voi-sokeri seokseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen taikinaan koko ajan sekoittaen.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti.
Kuorrutus:
2rkl sokeria
6rkl voita
1dl kermaa
n. 250-300g tomusokeria
- Ruskista sokeri kattilassa (varo palamista! itellä vähä palo ja sen huomaa mausta).
- Lisää voi ja kerma koko ajan sekoittaen.
- Anna seoksen jäähtyä esim. jääkaapissa.
- Kun seos on jäähtynyt lisää siihen tomusokeria kunnes kuorrute on niin paksua että pysyy hyvin kakun pinnalla.
- Lisää kuorrute kakun pinnalle ja koriste mantelilastuilla tai pähkinärouheella. Itse koristelin pikaisesti vaan suklaalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.