sunnuntai, 14. syyskuu 2008
Jauhelihamuffinssit
Nää on hyviä! ohje oli *Hei me leivotaan*- ohjelmasta. Näitä olen tehny tänne ennenkin mut laitoin nyt nämäkin versiot. Ja ohjetta pyynnöstä....
Tästä annoksesta tulee n. 16kpl
Taikina:
2 munaa
1dl sulatettua voita tai marg.
1dl maitoa
1rkl siirappia
1dl ruisleseitä (itselläni oli vain kauraleseitä joten käytin niitä)
3dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
Päälle:
300g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
(2 kynttä valkosipulia)
1 porkkana raastettuna (n. 2dl raastetta)
200g maustamatonta tuorejuustoa (käytin sulatejuustoa)
1/2dl ketsuppia
1/2tl mustapippuria
2tl pizzamaustetta
n. 1/2tl suolaa
1/2-1dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa (nää jäi pois multa)
Pinnalle:
kirsikkatomaattia tai tomaatin siivuja
runsaasti juustoraastetta
-ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja porkkanaraaste ja sekoittele seosta muutama minuutti miedolla lämmöllä.
-Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Mausta ketsupilla, pippurilla, pizzamausteella ja suolalla. Anna jäähtyä.
-Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon sulatettu rasva, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
-Voitele muffinivuoka ja annostele taikinaa noin ruokalusikallinen muffinivuoan pohjalle.
-Sekoita jauhelihaseokseen hienonnettu persilja. Annostele noin ruokalusikallinen jauhelihaseosta taikinan päälle vuokaan.
-Paina keskelle halkaistu kirsikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
-Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 16-20min.
Suluissa olevat on joko omia lisäyksiä tai vaihtoehto toisen tilalle. Ekan kerran kun näitä tein tein ihan ohjeen mukaan nuo annostelut mut tällä kertaa sekoitin taikinan ja jauhelihatäytteen yhteen oli mielestäni parempi näin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.