maanantai, 3. marraskuu 2008
Gluteeniton suklaamoussekakku
Ja sivulta....
Jos joku haluaa ohjetta voin sen tänne lisätä mutta nyt en justiinsa kerkeä näpytellä tänne sitä ;)
NO NIIN TÄSSÄ OLIS SITTE OHJETTA:
Pohja:
150g mantelimassaa
2 valkuaista
1 muna
2rkl tummaa leivonta kaakaojauhetta
Moussetäyte:
200g taloussuklaata
2 keltuaista
3dl vispikermaa
-Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24cm) ja voitele vuoan reunat.
(itse tein pyöreään reunavuokaan jonka kokoa saa muutettua pienemmäksi jos haluaa pienen ja vähä korkeamman kakun).
-Raasta mantelimassa hienoksi raasteeksi. Vatkaa valkuaiset, muna ja mantelimassa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 15min. Jäähdytä.
-Sulata suklaa vesihauteessa( itse sulatin mikrossa). Sekoita keltuaiset ja ½ dl kermaa keskenään ja vatkaa seos vähän jäähtyneen suklaan joukkoon. Vaahdota loppu kerma ja lisää se varovasti sekoittaen suklaaseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä torttua jääkaapissa pari tuntia mieluiten yön yli. Koristele oman mielen mukaan. ( itse halkaisin pohjan kahteen palaan kun tuli paksuksi niin sain vähän kerroksia..)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.