Ohjeen otin Nohannalta kokeiltavaksi ja nämä oli ihan sairaan hyviä! Hieman muuntelin....kaulitsin pari kertaa levyksi ja laitoin voita siivuina aina levyn puoleen väliin ja käänsin toisen puolen päälle ja kauliin ja toistin toisen kerran vielä saadakseni lehtevyyttä..en kyllä tiiä oisko ilman tätä voin kaulintaa tullut lehteviä mutta teimpä varman päälle! Silmänisku  ja toki rasvaisiahan näistä sitten tuli.....Nolostunut

Ei ole tullutkaan pitkään aikaan tehtyä sarvia ja sen huomas, kun kaikki oli eri näköisiä ja vain parhaista kuvaKieli ulkona

ja tässäpä ohjetta:

2dl    vettä

25g   hiivaa

1       muna

1tl     suolaa

1tl     sokeria

100g  voita tai margariinia

n.6dl   vehnäjauhoja

(täytteeksi voi laittaa myös juustoraastetta silloin tuskin tarttee tota voilla kaulitsemista)

-Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muna, suola ja sokeri.

-Sulata voi anna hetken jäähtyä. Lisää jauhot. sekoita jäähtynyt rasva lopuksi taikinaan ja alusta hyvin. (jauhon määrä siis noin arvio, voi mennä enempi tai vähempi..pitää olla taas se näppituntuma)

-Kohota puolisen tuntia.

-Alusta taikinaa pöydällä vielä jonka jälkeen kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja leikkaa ison muotoisia rastia elikkäs näin ja leikkaa keskeltäkin halki vielä.

(Toivottavasti kuvasta saa selkoa)

-Rullaa leveämmästä päästä samalla hiukan venyttäen sarveksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Kohota puolituntia. Voitele munalla ja  Paista 225 asteessa n.15min