tiistai, 10. kesäkuu 2008
Kookoskiisseli Raparperihillokkeella
Raparperihilloke:
1kg (8-10kpl) Raparperinvarsia
tilkka vettä
1dl fariinisokeria
Kookoskiisseli:
1/2 L rasvatonta maitoa
1tlk (4dl) kookosmaitoa (rasvaa 6%)
3rkl perunajauhoja
1/2dl sokeria
1 muna
1rkl vaniljasokeria
Koristeluun: Tuoreita mansikoita ja mintun tai sitruunamelissanlehtiä
-Valmista ensin hilloke. Huuhdo ja paloittele raparperin varret. Pane kattilaan raparperit, vesi ja fariinisokeri ja kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5min. Anna jäähtyä.
-Sekoita toisessa kattilassa maito, kookosmaito, perunajauhot, sokeri ja muna. Kuumenna seos lähelle kiehumispistettä koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee. Älä päästä kiisseliä kiehumaan. Ota kattila pois liedeltä ja mausta vaniljasokerilla.
-Kaada kiisseli yhteen suureen tai pieniin annos kuppeihin ja lusikoi hilloketta päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.